Välja hundförsäkring

Hitta billiga hundförsäkringar

Det kan vara lite knepigt att välja en prisvärd och bra hundförsäkring. Det behöver inte vara dyrt med hundförsäkring men man får räkna med att betala ca 800-1800 per år för en bra hundförsäkring. Har du inte valt hundras ännu så bor du kika på vilka vanliga sjukdomar som den hundras du funderar på kan drabbas av mest. En frisk hundras är mycket billigare att försäkra.

Vilka bolag har en billig hundförsäkring?

Ett bolag som generellt har låga premier på sina försäkringar är svedea. Detta försäkringsbolag ligger ofta på en låg prisnivå på dom flesta vanliga hundraserna. Om du vill hitta det bästa priset för just dig och din fyrbenta vän bör du ansöka om hundförsäkring hos flera försäkringsbolag för att hitta det bästa priset och få en försäkring med dom bästa villkoren. Det tar bara ett par minuter att ansöka om hundförsäkring online.  Vill du veta mer om hur du hittar en billig hundförsäkring kan du läsa mer här billiga hundförsäkringar.

Ett annat bolag som ligger bra till är moderna försäkringar dom har tre olika hundförsäkringar och deras mest prisvärda försäkring heter veterinär vård trippel och var en test vinnare i ett oberoende test som genomfördes av oberoende konsumenternas försäkringsbyrå.

Vad kostar en hundförsäkring?

Priset du får betala beror främst på vilken hundras du har och val av självrisk och eventuella tilläggsförsäkringar. Vill du endast ha en billig bas hundförsäkring så erbjuder moderna försäkringar en hundförsäkring från ca 65kr per månad. Om du vill ha en prisvärd och heltäckande försäkring får du räkna med att betala ca 120-160kr per månad.

Val av hundras

Har du inte köpt hund ännu kan det vara klokt att läsa på om vilka hundraser som har många ärftliga sjukdomar. En bra sida där du finner bra information i ämnet är skk.se (Svenska kennelklubben).

På denna hemsida kan du enkelt hitta information om dom vanligaste sjukdomarna som just din tilltänkta valp kan drabbas av . En hundras med få ärftliga sjukdomar är mycket billigare att försäkra. Tänk även på att du skaffar en hund som passar dig och din familjesituation. Vissa raser kräver mer motion än andra och behöver även mer utrymme för att trivas och må bra . Generellt sätt är det även dyrare med hundfoder till en större än en mindre hund. Tänk på att att även för hundar så är fetma och socker dåligt för hundens hälsa.

Vill du kika på snygga t shirts med hundmotiv för mops,golden retriver eller labrador då kan du besöka https://www.luckykickers.se

På denna sida finner du unika hundtryck som passar dom flesta hundägare. Det kan vara roligt att ha en  T-shirt som visar att man är en stolt hundägare.